Јованова-Грујовска: Ставот на БАН за јазикот не е на сите бугарски академици
Foto

Јованова-Грујовска: Ставот на БАН за јазикот не е на сите бугарски академици

„Ставот за македонскиот јазик е на дел од бугарските академици, не на сите. Деновиве следиме дека за дневно политички потреби ги користат оние што велат дека ние сме некоја дијалектна форма“ вели Елена Јованова-Грујовска, директорката на Инстутутот за македонски јазик во неделното интервју на Радио Слободна Европа.

0 Коментари

Остави коментари