Јосифовски за тв 24: Претседателот и премиерот не смееја да си дозволат да ја дискутираат историјата на Македонија со Бугарија
Foto

Јосифовски за тв 24: Претседателот и премиерот не смееја да си дозволат да ја дискутираат историјата на Македонија со Бугарија

Љубомир Јосифовски, екс пратеник на НСДП во денешното гостување во 24 анализа истакна дека претседателот Пендаровски направил грешка, зошто договорот за добрососедство се заснова меѓу две држави, чин каде одлучуваат и потпишуваат политичарите во име на граѓаните.

„Она што не смееше ниту претседателот и премиерот да си дозволат е моментот да ја дискутираат историјата на Македонија, не смееја да си дозволат да влезат во полемика за македонштината и да аргументираат туѓи изјави на наши пресови како факти.“ - рече Јосифовски.

Тој смета дека македонија има своја историја која ја негува со векови и секој кој ќе допре ќе најде одбрамбен штит Во најкраток рок, политичарите треба да се изземат од договори и факти кои може да ги толкуваат само историчарите кои се тие кои треба да преговараат за историјата.

0 Коментари

Остави коментари