Јошевски за ТВ 24: Вакви заштитни огради не предизвикуваат искрење
Foto

Јошевски за ТВ 24: Вакви заштитни огради не предизвикуваат искрење

Професорот Зоран Јошевски од Битолскиот технички факултет кој што е и вештак за сообраќајни несреќи во емисијата 24 анализа истакна дека е чудно како дошло до пожар од искрење од удар во заштитната метална ограда.

- Овие огради о правило не предизвикуваат искрење. Поставената заштитна средишна метална одбојна ограда е како објект во околината на патот опасно, зошто уште поголем пробем е што таа не е обележана. Возачите не се известени дека наидуваат на таква делница од автопатото. Дали оваа делница е во согласност со европските директиви, дали осветленоста на патот е во согласност со тие директиви. На тој автопат брзината е ограничена со 120 км/ч и дали овој пат ги исполнува условите да биде категоризиран како автопат? - вели Јошевски.

0 Коментари

Остави коментари