Јаношик - вторник 14 март во 22.30

Исцрпен од војната, младиот човек е принуден да им се придружи на бандитите. Сепак, Јаношик строго се придржува до моралните принципи. Благодарение на неговата храброст и одлучност, тој ја стекнува почитта од другите бандити, освен за завидливиот Хункаг. Ќе успее ли Јаношик да ги насочи другарите кон почесна цел во животот?