Јаневска за ТВ 24: Власта е комплетно дереализирана и ја носи најголемата штета за учениците

Весна Јаневска од ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа истакна дека власта изнајде начин како да го скрши штрајкот.

- Тие го скршија штрајкот, ама не и учителот. Простестите пред СОНК за тоа. Власта има еден проблем. ВМРО-ДПМНЕ во овој случај е набљудувач. Власта е комплетно дереализирана и ја носи најголемата штета во државата и за учениците. - рече Јаневска.