ЈА ПОДОТВАРА ЛИ МАКРОН ВРАТАТА ЗА МАКЕДОНИЈА?
Foto

ЈА ПОДОТВАРА ЛИ МАКРОН ВРАТАТА ЗА МАКЕДОНИЈА?

Македонската европска иднина на „стенд бај“. Ќе се врати ли Стево Пендаровски од Париз следната недела со бетонирано вето или пак Емануел Макрон ќе ја подотвори вратата за Македонија. Колку новиот француски план за проширувањето ќе биде почеток на крајот на Унијата каква што е, што ќе значи европското фијаско за Преспанскиот договор, како неизвесноста на надворешен план ќе се прелее во гласачките кутии на 12 април?

Дебатираат универзитетските професори Александар Спасеновски, Ненад Марковиќ и аналитичарот Ибрахим Мехмети. 

0 Коментари

Остави коментари