Изложба на фотографии „Али Фети Окјар - истомисленик и соработник на Ататурк“

Вечерва во култниот Чифте Амам ќе биде отворена изложбата на фотографии „Али Фети Окјар – истомисленик и соработник на Ататурк“. Бил наречен како човекот на големите денови, воено лице, политичар и дипломат на Османската држава и на Република Турција, родум од Прилеп. Изложбата ја колектира Рубинчо Белчески.