Изложба на артефакти од праисторија во Археолошкиот музеј

Од денеска во Археолошкиот факултет е отворена изложбата на артефакти кои припаѓале на праисториските заедници, кои живееле на територијата на Струмичко-радовишкиот регион, пред сè, локалитетите Орниче, Костурино и Канли Каир. Преку локалитетите се илустрира животот во праисторијата. Изложбата ќе трае до 31 април.