Изборот на Елизабета Дуковска за уставен судија пред пратениците

Предлогот  за  Елизабета Дуковска да биде нов уставен судија   дојде на расправа  пред пратениците. Дуковска се предлага на местото на судијката Вангелина Маркудова, чиј мандат истече минатата година.

Таа беше предложена од Судскиот совет од каде беше претставена како судија со долгогодишно искуство зад себе. Опозиционерите со критика.