Иванов за ТВ 24: Дали американците дојдоа со детектори или готови папки?

Новинарот Зоран Иванов во емисијата 24 анализа смета дека американскиот тим сам дошол тука во борба против корупцијата. Поважно е дали тие дојдоа со детектории или готови папки.

- Малку е веројатно дека ние ги викнавме, тие сами си дошле да видат што може да се справи. Добро е ако дошле со папки за да процедурата оди добро, ако дошле со детектори, процесот долго ќе трае. Институциите се инертни, а политичарите меѓусебно се обвинуваат. Се се сведува на партиски памфлети. - вели Иванов.