Историска посета на папата Франциск на Скопје
Foto

Историска посета на папата Франциск на Скопје

Историска посета на папата Франциск на Скопје како да не можеше да мине без отровните стрели што беа упатени од претседателската палата на Водно. Сепак тие не ја минимизираат пораката што од овде беше испратена, со самото доаѓање на поглаварот на Римокатоличката црква. Македонија со трасиран пат кон развиениот свет со порака да престанат секојдневните политички делби кои ја урнисуваат суштината на републиката. Можеме ли да се издигнеме над нив? Избран е избран новиот престедател, а траекторијата на Северна Македонија се движи кон НАТО и Европската Унија.

Гости во 24 Отворено се: Александар Спасов, политички советник во штабот на сега веќе избраниот претседател Стево Пендаровски, Милка Смилевска, новинар на Алџезеира Балкан, аналитичарот Сефер Селими и Петар Богојески политичар.

0 Коментари

Остави коментари