Исчезнат во акција 3

Полковникот Џејмс Бреддок, ветеран од Виетнамската војна, верувал дека неговата азиска сопруга Лин Тан Канг е мртва од крајот на војната во 1975 година, но од еден мисионер, свештеникот Полански дознава дека Лин не само што е жива, туку дека таа и Бредок имаат 12-годишен син по име Ван Тан Канг.

Отпрвин, Бредок не верува во тоа, но кога шефот на ЦИА, Литлџон му вели на Бредок да ја игнорира таа информација, Бредок се враќа во Виетнам преку распоредување на падобран и со помош на австралиски пилот Ц-47.