Интервју со Зијадин Села, претседател на Алијанса за Албанците
Foto

Интервју со Зијадин Села, претседател на Алијанса за Албанците

Македонија се крсти во гераманските експерти - што ќе донесе истрагата за пожарот во тетовската модуларна болница, во која живи изгореа 14 луѓе? Се обидува ли власта да ја заташка одговорноста - како што обвинува опозцијата? Колку тактизирањето со понудените оставки - ќе ја чини власта на избори? Со кое лице, по се што си кажаа од партиите меѓусебе, Зијадин Села ќе го повика членството да гласа за Христијан Мицкоски и обратно? Ќе станат ли „терористите“ од 27 април како што ги карактеризира Села, „уставобранители“ за опозицијата од албанскиот блок или пак „уставобранителите“ како што ги квалификува Мицкоски, - „терористи“ за македонската опозиција? Ќе има лидерски оставки - по евентуален пораз? Колку локалните избори ќе бидат вовед во нови предвремени избори?

Интервју со Зијадин Села, претседател на Алијанса за Албанците.

0 Коментари

Остави коментари