Интервју со Тимоние: Ако пропаднат изборите можна е политичка криза

Препораката за почеток на преговори најверојатно ќе биде одложена за наесен. Франција и натаму со резерви околу исполнетите. Законот за СЈО од круцијална важност и тоа како ќе протече изборниот ден за избор на претседател се од суштинска важност. Интервју со амбасадорот на Франција Кристијан Тимоние.