Интервју со Талат Џафери претседател на Собранието.

Собранието под притисок, комисиите нефункционални, односот на власта и опозицијата во Законодавниот дом пред експлозија. Ќе преземе ли првиот парламентарец радикални чекори за деблокада. Колку Талат Џафери ќе тргне да разрешува членови на Комисии на сила: До кога законот за една изборна единица ќе стои во фиока, зошто собранискиот спикер сред неколку кризи реши народните избраници да се подноват со нови мобилни кои граѓаните ќе ги платат 192 милиони евра. Апанажа платена од народни пари или волјата на Господ, како што самиот вели – првиот меѓу еднаквите ја избра апанажата - ќе има ли и за работниците?

Интервју со Талат Џафери претседател на Собранието.