Интервју со првиот човек на Судскиот совет - Киро Здравев
Foto

Интервју со првиот човек на Судскиот совет - Киро Здравев

Со или без преговори нема бегање од реформи во правосудството. Прочистување, ревизија на случаи, отчетност за имотот на судиите - се' е на маса. Од каде треба да се почне? Колку случаи и зошто се чувале во фиока - дали во дел од нив има имиња на функционери? Преку Судски совет до судијка во Уставен - со кои аргументи нејзините колеги одлучија во еден глас за новата позиција на Добрила Кацарска? Дали Судскиот совет се деполитизираше и успеа да се одлепи од партиско-пријателските релации во фелата? Судења во време на Ковид - некои предмети се форсираат а други ќе чекаат подобри времиња.

Одговори на овие теми, од првиот човек на Судскиот совет - Киро Здравев.

0 Коментари

Остави коментари