Интервју со претседателот Стево Пендаровски
Foto

Интервју со претседателот Стево Пендаровски

Македонско бугарските релации влегуваат во нова фаза на градење доверба - дали тоа ќе придонесе Софија да ја крене рампата за Скопје на патот кон ЕУ. Петков ќе ја има ли смелоста на Борисов да го признае македонскиот народ и јазик без задршки и фусноти, или ќе ги следи стапките на Радев. ОМО Илинден Пирин признаени во Европа, жигосани во Бугарија, без поддршка од Македонија, чекаат прием кај претседателот во Вила Водно. Нова влада со наследен дипломатски потрес, како до достоинствено решение со Бугарија. 

Гостин во 24 Отворено на Младен Чадиковски е претседателот Стево Пендаровски.

0 Коментари

Остави коментари