Интервју со потпретседалот на владата задолжен за европски прашања Бујар Османи
Foto

Интервју со потпретседалот на владата задолжен за европски прашања Бујар Османи

Нема веќе изговори за земјава да не го почне преговорите за ЕУ во јуни, порача вицепремиерот за евроинтеграции Бујар Османи од Брисел. Но, како секојдневните роднински и партиски вработувања во администрацијата кадешто се бара итни реформи. Законот за селективна амнестија за 27ми април, бегството на Груевски, паѓањето во вода на дел од случаите на СЈО за висока корупција ќе добијат преодна двојка од Европскиот совет. Пресмета ли Османи колку ќе чини законот за јазици? Додека се чека оценката на Венецијалнската комисија и уставниот суд. Можно ли е Ахмети во последниот момент да истрча со Талат Џафери на избори? Интервју со потпретседалот на владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи.

0 Коментари

Остави коментари