Интервју со писателката Румена Бужаровска
Foto

Интервју со писателката Румена Бужаровска

Расте бројот на жени уметнички, но фактот дека во земјава има само 6 жени градоначалнички на пример, говори за сеуште присутниот јаз во родова смисла на зборот – вели писателката Румена Бужаровска.

Вечерва – премера на претставата мојот маж според истоимената книга раскази на Бужаровска. Ова е првпат дело на една од најчитаните македонски писателки да биде драматизирано.

0 Коментари

Остави коментари