Интервју со министерот за надворешни работи Бујар Османи
Foto

Интервју со министерот за надворешни работи Бујар Османи

Заклучоците  Брисел ги заокружи како успешни, но се избриша реченицата што за Македонија е најважна да се почнат преговри до крајот на годината. Што овие заклучоци ке значат во практика во деновите што следат? Дали веке паѓа во вода и јануари како можен термин? Дали се отвори нов проблем за името со оглед на тоа дека долгото и кратко име само кај нас стои? Преговарачката рамка што ке содржи се уште има добрососедство, за разлика од денешните заклучоци, но тоа суштински не менува ништо? Петков денеска изјави рамка од 6 месеци, што во превод значи пред договор нема преговори.

Интервју со министерот за надворешни работи Бујар Османи

0 Коментари

Остави коментари