Интервју со Малинка Ристевска Јорданова: Португалскиот предлог за Скопје и Софија е само тест-проба

„Португалскиот предлог-тест кој еврокомесарот Вархеји и шефот на португалската дипломатија Силва го доставија до Скопје и Софија е само тест-проба“ вели д-р Малинка Ристевска Јорданова од Институтот за европска политика во интервју за ТВ24. Таа смета дека дека притисокот на ЕУ кон официјална Софија мора да биде поконкретен и поголем, за да има успех и вистинска волја за решение.