Интервју со Христијан Мицкоски - претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Предвремени парламентарни избори - мантрата која Христијан Мицкоски и неговите сопартијци ја повторуваат секој ден, но се чини не прават ништо за тоа да се случи - зошто? Дали барањето за избори е само блеф, како што и новото мнозинство? Ќе соработуваат ли Мицкоски и Ковачевски или ќе се гледаат низ „нишан“ како со Заев? Ќе биде ли опозицијата дел од решението со Бугарија или ќе фаќа сеир од страна? Ќе му се удри ли победата на Мицкоски на локалните избори од глава? Ќе му се случи ли и реприза на ВМРО-ДПМНЕ со градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска, како со Трифун Костовски? Зошто еден месец по Конгресот, Христијан Мицкоски се уште владее сам во ВМРО-ДПМНЕ? Кој ќе седне во новиот Извршен комитет? 

Интервју со Христијан Мицкоски - претседател на ВМРО-ДПМНЕ.