Интервју со државниот јавен обвинител Љубомир Јовески

Да се стави крај на корупцијата на сите нивоа порача Европската комисија. Завршувањето на судските предмети на СЈО - важен сигнал за враќање на довербата во судството. Има ли волја и капацитет обвинителството да се справи со неказнивоста? Спорни објекти под лупа на обвинителството - што се се истражува во аферата - Плацеви на Водно? Ќе има ли обвинение за Али Ахмети? Каде води трагата на европските пари за образование, а каде е одговорноста на Лидија Димова?

Во 24 анализа интервју со државниот јавен обвинител Љубомир Јовески.