Интервју со директорката на царинската управа Славица Кутиров
Foto

Интервју со директорката на царинската управа Славица Кутиров

- Ниту еден од автобусите на „Беса Транс“ не бил електронски евидентиран во системот кога ја поминувал границата. Во изминатата година има повеќе од 60 преминувања на различни релации на 4 гранични премини. Има евидентирано документи како извод од лиценца со различни бројчиња. Секторот за внатрешна контрола почнува истрага и сега има постапка за суспендирање на двајцата службеници кои таа вечер биле на смена и нивниот непосреден раководител и врз основа на наодите од дисциплинската постапка ќе се процени дали информациите кои ќе се се соберат, ќе има потреба да се спроведат до Јавното обвинителство. - вели во интервју за ТВ 24 директорката на царинската управа Славица Кутиров.

0 Коментари

Остави коментари