Интервју со Божо Вреќо
Foto

Интервју со Божо Вреќо

„Не се плашев! Сакав да ја видам нивната реакција, кога ќе излезам облечен како жена.“ Божо Вреќо – фасцинантниот уметник кој го предизвикува мачоистичкиот Балкан со својата уметност, преку која севдалинката ја враќа на пиедесталот, насекаде низ светот. Божо Вреќо, човекот кој зборува отворено и искрено за себе, за своето издигнување, за дуалноста на неговата душа која зрачи со машка и со женска енергија, за хиперпродукцијата на кичот и шундот на кои им се спротиставува...

Божо Вреќо е гостин во специјалното издание на „Коментар“ со Огнен Јанески, на Телевизија 24.

0 Коментари

Остави коментари