Интервју со Апостол Симовски, директор на ДЗС: Иселувањето и некои владини одлуки се причина за ниската излезност на изборите

Кои се причините за нискиот одзив во првиот претседателски круг, иселувањето, лошите владини политики или сосема нешто трето? Дали идната година ќе се спроведе пописот или ќе има ново пролонгирање? Можно ли е пропаѓање на претседателските избори? Примена пораката за сдмовците, дали од Груевски вирусот за корупцијата и криминалот ја зарази и оваа влада?

Интервју со Апостол Симовски директор на ДЗС.