Интервју со Амира Медуњанин
Foto

Интервју со Амира Медуњанин

Балканската Били Холидеј, односно босанската ѕвезда на севдахот, Амира Медуњанин има закажано два концерта во Македонија, викендов. Сабота во битолската Хераклеја, а в недела на охридскиот Антички театар.

Медуњанин во ексклузивно интервју за Телевизија 24, најавувајќи ги настапите после пет месеци за прв пат откако започна пандемијата од коронавирусот, зборува за своите омилени македонски песни. За духовноста на севдахот кој се ткае низ нашата „Зајди, зајди“.

0 Коментари

Остави коментари