Интервју со академик Љупчо Коцарев претседател на МАНУ: Македонија е се уште заробена држава
Foto

Интервју со академик Љупчо Коцарев претседател на МАНУ: Македонија е се уште заробена држава

Кина И САД ќе го поделат светот, ќе расте економскиот  национализмот, ќе се соочиме со растечка автократија, ќе недостигаат ресурси за втор циклус од Ковид 19. За жал се уште сме заробена држава. Ова се дел од проценките и предвидувањата на академик Љупчо Коцарев претседател на МАНУ. Владините мерки соодветствува со капацитетите на здравството и мерките беа навремено преземени. Академик Коцарев демантира дека во МАНУ има разлики околу заедничките историски  настани и личности со Бугарија.

"Во преговорите меѓу историчарите се  зборува со политички, а не сонаучни аргументи", констатира претседателот на МАНУ академик Љупчо Коцарев.

0 Коментари

Остави коментари