Интервју Ерван Фуере: ЕУ ќе го изгуби кредибилитетот, а не владата, доколку РСМ не ги почне преговорите годинава

Пендаровски и Заев во Брисел и Берлин го однесоа и внатрешниот политички багаж. Ветениот оптимизам од Унијата се заменува со реални прогнози. Евродипломатите се соочуваат и со пречуствителна реторика кај македонските политичари. Германскиот амбасадор меѓу надежта дома и предизвиците надвор од Северна Македонија. Платата не е единствениот мотив за егзодусот на младите. Какво образование добија и со какви вештини се побогати од европскиот пазар на работна сила?