Интерактивна вежба за заштита и спасување при пожар
Foto

Интерактивна вежба за заштита и спасување при пожар

Дирекцијата за заштита и спасување денеска организира интерактивна вежба за заштита и спасување во кругот на компанијата ОКТА.

ДЗС ја организира вежба во координација со територијалните противпожарни единици од Скопје и од Куманово, Министерство за транспорт и врски, ЈП Македонски железници Инфраструктура, Авиоодделението на ДЗС, Црвениот крст и единиците за заштита и спасување од компаниите ОКТА, ТАВ Македонија, МАКПЕТРОЛ, АВА КОТА, Алкалоид , Аџибадем  Систина и амбуланта на ОКТА – ПЗУ Интермед-Арт.

На настанатот е најавено присуство на директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски и главниот извршен директор на ОКТА, Јанис Геруланос.

0 Коментари

Остави коментари