Инфлацијата останува двоцифрена

Инфлацијата се уште двоцифрена, ценовниот шок се уште не е стабилизиран. Статистика измери зголемување на трошоците за живот во мај за 11,6 проценти во однос на лани.

Најмногу се троши  за храна и сметки, ручек во ресторан е  луксуз.

Експертите очекуваат ново зголемување на цените на храната.