Инфективното во Струмица се наполни со ковид позитивни пациенти
Foto

Инфективното во Струмица се наполни со ковид позитивни пациенти

Контуинираниот раст на ковид позитивни во струмичкиот регион предизвика да се наполни инфективното одделение во струмичката болница.

Таму во моментов се хоспитализирани 20 пациети со ковид 19 додека уште толку се на дневна болница. Директорката на болницата Катерина Кузмановска вели дека секојдневно расте притисокот од ковид пациенти кои бараат лекарска грижа а на инфективно речиси сите пациенти се со кислородна подршка.

Според Кузмановска 90 одсто од хоспитализираните пациенти во Струмица не се вакцинирани. Не се исклучува можноста ако продолжи притисокот да се отвори и модуларната ковид болница која има капацитет од 34 легла.

Таа подвлече дека засега проблем е медицинскито персонал кој се реорагнизира заради неколку позитивни лекари и медицински сестри. Во Струмичко спопред псоледните ифнормации има околу 450 ковид пзоитивни.

0 Коментари

Остави коментари