Индустриското производство во септември со пад од 3,9 отсто, од почетокот на годината 12,1 отсто
Foto

Индустриското производство во септември со пад од 3,9 отсто, од почетокот на годината 12,1 отсто

нов  пад на индустриското производство. Во септември годинава во однос на истиот месец лани е намалено за 3,9 отсто. Опаѓање има кај секоторот  енергија за 12 проценти, трајни производи за широка потрошувачка за 26,2 отсто и нетрајни производи за широка потрошувачка за 11,1 отсто. Во останатите сектори има пораст.

Последователно неколку квартали индустриското производство бележи намалување што укажува на влошување на економската состојба во земјава поради ковид 19 кризата.

0 Коментари

Остави коментари