Индијански борец

Џони Хокс е човек кој го стекува името борејќи се со Индијанците. Враќајќи се на Запад по Граѓанската војна, мора да ги спречи навредените Сиукс воини да не го напаѓаат вагонскиот воз за Орегон за кој тој е задолжен. Тензиите меѓу двете заедници се зголемуваат, Индијанците го менуваат златото со белците за виски, а белците се обидуваат да го најдат изворот на „жолтото железо“ на Индијанците.