Инцијатива за измена на дел од ДУП-от за општина Бутел

Советниците во општина Бутел со 18 гласови за, без воздржани и против, ја изгласаа иницијативата за измена и дополнување на промена на дупот за градскиот дел С - 16 во општина Бутел, локалција за која жителите протестираа поради изградба на булевар. На оваа локација планирани се маркици за изградба на седум станбени објекти.