Имаат ли здравствените власти стратегија во борбата против коронавирусот?
Foto

Имаат ли здравствените власти стратегија во борбата против коронавирусот?

Каква е состојбата во македонското здравство после осум месеци интензивна борба со епидемијата? Болничките капацитети се полнат со пациенти. Искусен медицински кадар си оди од државните болници во приватното здравство. Ќе успеат ли новите мерки да спречат колапс на системот? Имаат ли здравствените власти стратегија во борбата против коронавирусот?

Во 24 анализа гостин е заменикот министер за здравство д-р Илир Хасани.

0 Коментари

Остави коментари