Има ли преќутен договор за взаемна амнестија меѓу политичарите?

Право или пак правда киднапирана од политика - Истрагата за „Рекет“ заврши – остана отворени дилемите дали Катица Јанева е единствено виновна за крахот на СЈО? Адвокатите се жалат на постапката, дел од јавноста сомничава околу истрагата – се штити ли некој во скандалот? Случаите на СЈО се вратија во судница – ќе им се удри ли трансферот од глава на обвинетите и осомничените или на обвинителите ? Ги урива ли Зоран Верушевски темелите на сето она што е последица од “бомбите“ во државата, вклучително и предмети во кои снимките се клучни докази? Има ли преќутен договор за взаемна амнестија меѓу политичарите? Кој не сака во земјава валдеење на правото?

Во 24 анализа дебатираат универзитетската професорка Мирјана Најчевска, поранешниот пратеник Насер Зибери и адвокатот Еленко Миланов.