Има ли оправданост во инвестиција тешка околу 700 милиони евра?

Учеството на Македонија во Алекадрополис, економска инвестиција за иднината или политички проект за стратепките интереси на Македонија со Америка и Балканот. Има ли оправданост во инвестиција тешка околу 700 милиони евра, дали парите ке се исплатат?

Земјава потпиша меморандум за да располага со 10 проценти од акциите, но во исто време ке треба да се работи на развој на гасоводната мрежа во земјава и конектирање со Грција.

На оваа тема со Митко Андреевски енергетски стручњак, Константин Димитров професор, и Виктор Андонов советник во владата за енергетика.