Илхан Ќучук на Твитер: Охридскиот договор 21 година е мирот и стабилноста во Северна Македонија

Известувачот за Северна Македонија, Илхан Ќучук, на својот Твтитер профил порача дека Македонија останува на Евроатлатскиот пат во мир и стабилност.


- Денеска се одбележува 21 година од Охридскиот договор кој донесе мир и стабилност во Република Северна Македонија. Духот на овој договор живее до ден-денес, бидејќи Северна Македонија останува на својот Евроатлантски пат. - напиша на Твитер Илхан Ќучук, известувач за Северна Македонија, европратеник и лидер на Европските Либерали, претставник на бугарската партија ДПС.