Илиевски за тв 24: Не гледам инцидент со случајот со Димитриевски, а знаеме дека тој и ВМРО-ДПМНЕ соработуваат
Foto

Илиевски за тв 24: Не гледам инцидент со случајот со Димитриевски, а знаеме дека тој и ВМРО-ДПМНЕ соработуваат

Оливер Илиевски кандидат на СДСМ во емисијата 24 анализа изрзи благодарност до гласачите за СДСМ истакна дека не гледа инцидент во случајот со сопирањето на возилото на неговиот противкандидат Максим Димитриевски, туку рутинска контрола на СВР Куманово.

- Се констатирало дека имало затемнети стакла. Со тоа се докажува дека СВР Куманово биле во право. Ние се боревме токму против селективност, а тој бара селективност. Ако технички е неисправно, СВР треба да  постапи. Да снимате такви драми, зошто го наследил од Михајловски тоа глумење овие денови. Се гледа како ВМРО-ДПМНЕ и Димитриевски соработувале, а тоа го дознавме сите и сега зборува за режим против кој ние се боревме, а соработува со нив. - вели Илиевски.

0 Коментари

Остави коментари