Игор Џамбазов: Песните на татко ми Џамбаз се безвременски

Песните на татко ми Џамбаз се безвременски. Многубројни се делата на татко ми, но фестивалот златно славејче е најпознато, вели Игор Џамбазов, син на маестро Александар Џамбазов кој денеска беше пресреќен што многу присутни го поздравија и му одадоа почит на ликот и делото на Александар Џамбазов на откривањето на муралот и промоцијата на книгата „Чичко маестро Џамбазов - Во светот на децата“ кои маестрото ги остави.