Групна изложба „Места на дарежливост -трансформативни станици“

Во КЦП Центар-Јадро со почеток од 20 часот ќе биде отворена групна изложба „Места на дарежливост -трансформативни станици на која ќе бидат претставени проекти на темите животната средина, аниткорупцијата, човековите права, дискриминацијата и социјалната правда.
 
„Создаваме град, градиме иднина“! на Културно ЕХО, „Човеколики неволи“ на Ивана Мирчевска
„Заедно дишеме“на Симона Манчева, „Добро.Подобро.ЧИСТО!“ на Лидија Пајевиќ и Крунислав Стојановски, „Лета, лета, Локубија“ на Елена Чемерска, се проектите кои ќе бидат претставени.
 
Места на дарежливост-трансформативни станици има за цел да овозможи на уметниците, односно поединци, уметнички колективи, формални и неформални групи и организации од областа на културата, активистите и активните граѓани од Северна Македонија да се обединат и да приложат свои проекти кои се занимаваат со теми и проблемите во областите.