Груевски најави повлекување од пратеничката функција

Поранешниот премиер на македонија, Никола Груевски на својот профил на фејсбук напиша дека се повлекува од функцијата пратеник во Собранието.

„ Целта легално да ми го одземат мандатот е јасно дека е неостварлива. И според уставот на македонија и според меѓународните прописи, но и според неподлегнувањето на притисокот на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ кои на комисијата за мандатно имунитетни прашања не подлегнаа на притисоците и пропагандата и им одржаа лекција по меѓународно право и уставно право на нивните колеги од власта кои во отсуство на аргументи расправата ја сведоа на „маалска дискусија за политика на клупа пред зграда“.

Екс премиерот најави дека во наредните денови и официјално ќе биде известен законодавниот дом.