Груби за ТВ 24: Не го штитам сопственикот на „Беса транс“

Првиот вицепремиер и генерален секретар на ДУИ Артан Груби во емисијата 24 анализа истакна дека не го штити сопственикот на  „Беса транс“.

- Не, нула, никогаш. Под никои околности и услови, ниту сопственуикот кого не го знам, ниту било кој функционер, директор или министер. Секој ќе сноси одговорност во зависност каква му е одговорноста за несреќата. Руфат Усеини не е роднина на Али Ахмети. - рече Груби.