Грозданов: Потребна е посериозна дигитализација во сметководствената дејност

Потребна е посериозна дигитализација во сметковотствената дејност. Поврзаноста помеѓу институциите и компаните не е на задоволително ниво. Од Комората на светководители велат дека потребна е итна реформа и поголема заложба на државата за системот да функционира.

На тој начин борбата против сивата економија ќе биде многу поефикасна а же се намалат и обидите за малверзации на несовесните колеги.

Апелот до идните власти е да се стави акцент на малите и средни претпријатија исто како што се прави и за странските инвеститори.