Грешката на Брисел донесе политичката криза во земјава
Foto

Грешката на Брисел донесе политичката криза во земјава

На 12 ти април – предвремени парламентани избори. Грешката на Брисел донесе политичката криза во земјава. На 3ти јануари Заев ја напушта премиерската функција – на чело на техничка влада ќе застане технички премиер по моделот на Пржинскиот договор. Претстојните предвремените избори како нов рефрендум – граѓаните ќе одлучуваат по кој пат ќе тргне Македонија. Заев и Мицкоски на изборниот мегдан ќе ги соочат своите концепти. Со каква реторика политичките опоненти ќе ги мобилизираат неопредеените и ќе се обидат да ги задржат определените?
 
За претстојното политичко цунами дебатираат новинарите аналитичари Оливера Трајковска, Насер Селмани и Љубиша Николовски.

0 Коментари

Остави коментари