Грција е окована во снежно невреме
Foto

Грција е окована во снежно невреме

Грција е окована во снежно невреме. Поради студениот бран и снегот што ги донесе невремето „Леандрос“, основните училишта и градинките во неколку делови на Грција денеска се затворени.

Во меѓувреме целосно или делумно затворени се повеќе од 40 училишта и градинки во цела грција поради потврден случај на коронавирусот. Основните училишта и градинките, по двомесечен прекин повторно беа отворени минатиот понеделник.

0 Коментари

Остави коментари