Грчева за тв 24: Ние 30 години систематски го растураме јавното здравство
Foto

Грчева за тв 24: Ние 30 години систематски го растураме јавното здравство

Поранешната пратеничка Солза Грчева во емисијата 24 анализа, претседател на „Глас на Македонија“ смета дека есенскиот бран го дочекавме неспремни, и смета дека имало подобри методи за справување оособено во образованието.

„Целокупната немоќ за копирање на усшешен модел го промашивме.“ - изјави Грчева.

Грчева смета дека граѓаните се обвинуваат, а такви се во цел свет. Во цел свет, СЗО упатува на лошото однесување на младите. Затоа и бројките растат и земјите почнаа да ги терастираат младите. Смртноста се намалува зошто младите последиците не се толку страшни како кај постарите.

„Ние 30 години го растураме јавното здравство и кога систематски нешто растурате со години, за една година не мое да го средите.“ - рече Грчева.

0 Коментари

Остави коментари