Градоначалникот на Дебар Хекуран Дука упати апел до жителите да не излегуваат од дома

Градоначалникот на Дебар Хекуран Дука упати апел до жителите да не излегуваат од дома, така што би се заштитиле од коронавирусот. Дука најави и нови мерки кои се поврзани со собирањето на сметот од домовите на граѓаните.