Грабеж во Скопјанка, убиство кај Млечен

Турбулентно утро во Скопје. На две локации во поширокото централно подрачје се случија два инциденти. 

Едно лице е убиено во пукање што се случило во населбата Тафталиџе во близина на Млечниот ресторан во Скопје.

Вооружен грабеж се случи  кај трговскиот центар Скопјанка во Аеродром.